Уряд урегулював правові засади роботи Міндоходів та його територіальних органів

Кабинет Министров Украины на своем заседании 20.03.2013 урегулировал правовой статус Министерства доходов и сборов и его территориальных (местных) органов. Таким образом предполагается реализовать Указ Президента “О Министерстве доходов и сборов Украины” от 18.03.2013 № 141/2013.

20 березня 2013 року на засіданні Уряду було ухвалено низку актів КМУ, які визначають правові засади діяльності Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів.

Зокрема, розпорядження КМУ «Питання Міністерства доходів і зборів» надає новому відомству змогу повноцінно розпочати роботу та належно виконувати функції, закріплені Указом Президента України від 18.03.2013 р. № 141/2013.

З метою приведення територіальних органів Міндоходів у відповідність до «Положення про Міністерство доходів і зборів України»Податкового та Митного кодексів України, чинного законодавства України була затверджена постанова КМУ «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів України». Відповідно до постанови кількість податкових інспекцій, які працюватимуть у складі новоутвореного Міністерства доходів і зборів України, скоротиться шляхом реорганізації та злиття на 37 одиниць і становитиме 333 одиниці.

Водночас у Міндоходів запевняють, що проведення реорганізації територіальних органів не погіршить умови обслуговування платників, оскільки утворені об’єднані державні податкові інспекції надаватимуть усі необхідні для платників послуги, а дислокація митних органів не зміниться.

Крім того, постановою КМУ «Про реорганізацію деяких органів державної податкової та митної служб» урегульовано всі питання комплексного передання до складу Міндоходів окремих юридичних осіб, суб’єктів публічного права ДПСУ та Держмитслужби. Разом зі співробітниками цих органів гранична штатна чисельність співробітників міністерства становить 2440 осіб.

З метою чіткого розмежування та уникнення дублювання функцій між структурними підрозділами, поліпшення обслуговування платників окремою урядовою постановою закріплена правова основа діяльності відокремлених структурних підрозділів територіальних органів Міндоходів, зокрема, управлінь, відділів, секторів, митних постів і відділень.

Источник: http://nibu.factor.ua/ukr/news/news.html?id=7258

Читайте также