В Україні запрацювала єдина біржа банківської застави

На Украинской универсальной бирже (УУБ) создана специализированная торговая площадка “Биржа банковского залога”. На первые торги размещены предложения на несколько миллиардов UHR.

На Українській універсальній біржі (УУБ, Київ) створено спеціалізований майданчик «Біржа банківської застави» для торгів конфіскованим, заставним та іншими видами майна, — повідомляється у прес-релізі УУБ.

Згідно з повідомленням, біржа вже домовилася з великими банками про продаж заставного майна на власному біржовому майданчику: на перші торги на Біржі банківської застави вже розміщено пропозиції на декілька мільярдів гривень.

«У банківській сфері накопичилася величезна кількість нереалізованих активів, починаючи з побутової техніки, автомобілів і закінчуючи земельними ділянками, будинками та квартирами. Завдання нашої біржі — створити ліквідне та висококонкурентне ринкове середовище, в якому торговці зможуть знайти оптимальні умови для укладення правочинів», — цитує прес-служба начальника відділу торгів УУБ Сергія Гладкого.

За його словами, для покупців участь у торгах буде безкоштовною.

Як зазначається в повідомленні, пропозиції на одній біржі одразу декількох банків дозволяють покупцям отримати яснішу картину про оцінку активів та їх реальної вартості.

Источник: http://www.nibu.factor.ua/ukr/news/news.html?id=14161

Читайте также