Найкращі юристи очима колег по юридичному бізнесу

Опубликованы результаты рейтинга “ТОП-250”, которые являются результатом всеукраинского исследования наиболее компетентных юристов. Поздравляем специалистов Международной юридической службы – Interlegal, занявших высокие места в этом рейтинге в номинации “Морское право”!

Професійне юридичне видання оприлюднює офіційні результати альтернативного професійного всеукраїнського дослідження «ТОП-250» з визначення найбільш компетентних юристів, але на відміну від «Вибору клієнта» – визначених незалежним голосуванням представників провідних юридичних компаній України (тобто серед своїх колег).

У цьому номері «Юридичної газе­ти» ми публікуємо список найкомпетентніших юристів, кандидатури яких були визначені шляхом анкету­вання представників провідних юри­дичних компаній України.

Одночасно з основним досліджен­ням «ТОП-100» «Юридична газета» провела альтернативне досліджен­ня «ТОП-250», визначивши найкомпетентніших юристів, але цього разу незалежним голосуванням серед представників провідних юридич­них компаній України.

У рамках роботи над дослідженням «Вибір клієнта 2012-2013. ТОП-100 найкращих юристів України» оргко­мітет склав альтернативний рейтинг, за результатами якого сталі відомі іме­на найбільш рекомендованих пред­ставників українського юридичного бізнесу. На відміну від дослідження «ТОП-100 найкращих юристів Укра­їни», в якому переможців визначають представники українського бізнесу, методологія «ТОП-250 найкращих юристів» полягає в опитуванні лише представників юридичного бізнесу – понад 200 провідних юридичних ком­паній України.

Цей проект наше видання реалізує вже вдруге, і, як і раніше, він покли­каний визначити найкращих юрис­тів виключно голосами представників юридичних компаній. Проте цього року ми розширили кількість прак­тик, у яких пропонувалося визначи­ти найкращих юристів, з 25 до ЗО. Зросло і число компаній, що брали участь у голосуванні. Так, цього разу було залучено понад 200 компаній (на відміну від минулого разу, коли голосувало 150), юристи яких зроби­ли свій вибір. Збільшили ми кількість і практик, і опитуваних компаній не­даремно, адже «Юридична газета» за­вжди слідкує за тенденціями ринку та звертає увагу на практики й компанії, що найдинамічніше розвиваються.

Отже, цього разу кожен із юристів таких компаній шляхом незалежного анкетування обирав найбільш профе­сійних, на його думку, правників у ЗО запропонованих галузях практики.

Ретельно опрацювавши всі анке­ти, дослідницька команда видання визначила найкомпетентніших представників юридичного бізнесу, які й увійшли до остаточного списку най­кращих. Загалом було відведено від З до 20 місць для юристів, залежно від обраної галузі.

Як і дослідження «Вибір клієн­та 2012-2013. ТОП-100 найкращих юристів України», робота над визна­ченням найкращих юристів їхніми колегами по юридичному бізнесу тривала понад півроку. Умовно можна поділити на такі етапи: опитування, опрацювання анкет, формування списку найкращих, збір детальних відомостей, оприлюднення результатів.

Цінністю рейтингу “Найкращі юристи очима колег по юридичному бізнесу» є той факт, що отримані дані насправді віддзеркалюють реальний стан розвитку унраїнського ринку юридичного бізнесу. Окрім цього, унікальність дослідження полягає в тому, що додатково для відображення найповнішої картини аналітична команда «Юридичної газети” у рамках проекту «Вибір клієнта” порівнює результати двох досліджень – визначення найкращих юристів очима клієнтів і очима колег по юридичному бізнесу, аби наочно продемонструвати нинішні тенденції та закономірності.

Автори:

О. Дєдова, О. Сірук

Источник: “Юридична газета”. – 2013. – № 27-28. – С. 12.

Мельников Микола ЮФ «Міжнародна юридична служба Interleqal” пер Обсерваторний, 2/4, оф. 57 • Одеса 65014 • +380 (482) 33 7528
Мірошниченко Наталія ЮФ «Міжнародна юридична служба Interleqal” пер. Обсерваторний, 2/4, оф. 57 • Одеса 65014 • +380 (482) 33 7528

Ніцевіч ЮФ «Міжнародна юридична         пер. Обсерваторний, 2/4, оф. 57 •

Артур СЛУЖБА INTERLEGAL”   Одеса 65014 • +380 (482) 33 7528

Скоробогатов Артем                  ЮФ «Міжнародна юридична           пер. Обсерваторний, 2/4, оф. 57 •

СЛУЖБА INTERLEGAL”                ОДЕСА 65014 • +380 (482) 33 7528

Источник: “Юридична газета”. – 2013. – № 27-28. – С. 15

Читайте также