Кабмин принял постановление “Об утверждении Порядка формирования и ведения перечня субъектов хозяйствования, предоставляющих услуги по посредничеству в трудоустройстве, и субъектов хозяйствования, осуществляющих наем работников для дальнейшего выполнения ими работы в Украине у других работодателей”

Постановлением Кабинета Министров Украины № 400 от 05.06.2013 утвержден Порядок формирования и ведения перечня субъектов хозяйствования, предоставляющих услуги по посредничеству в трудоустройстве, и субъектов хозяйствования, осуществляющих наем работников для дальнейшего выполнения ими работы в Украине у других работодателей. Постановление опубликовано в официальной газете “Урядовий кур’єр”. – 2013. – № 105 и вступило в силу 13.06.2013. Ниже приводим текст упомянутого Порядка полностью на языке оригинала. Приложение не приводится.
Пресс-центр Международной юридической службы – Interlegal

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 червня 2013 р. N 400
ПОРЯДОК
формування та ведення переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців
1. Цей Порядок визначає процедуру формування та ведення переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців (далі – перелік).
2. Включенню до переліку підлягають суб’єкти господарювання, які відповідно до статей 36 – 39 Закону України “Про зайнятість населення” надають послуги з посередництва у працевлаштуванні та здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців (далі – посередники).
3. Перелік є загальнодоступним та формується з метою забезпечення:
інформування населення про посередників;
організації співпраці між посередниками та територіальними органами Державної служби зайнятості.
4. Формування та ведення переліку здійснюється Державною службою зайнятості за формою згідно з додатком.
Для забезпечення ведення переліку Державна служба зайнятості взаємодіє з Укрдержреєстром у порядку, визначеному Мінсоцполітики та Мін’юстом.
5. Для включення до переліку посередники подають до Державної служби зайнятості рекомендованим листом з повідомленням про вручення заяву за формою, встановленою Мінсоцполітики.
6. Державна служба зайнятості протягом п’яти робочих днів з дня отримання заяви, зазначеної в пункті 5 цього Порядку, включає наведені у ній відомості про посередників до переліку та оприлюднює їх на веб-сайті Служби.
7. Рішення про виключення посередників з переліку приймається Державною службою зайнятості в разі:
надходження від Укрдержреєстру даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців про реєстрацію припинення посередника;
анулювання дозволу та/або ліцензії, які надають право на провадження відповідного виду діяльності.
Читайте также